Könyvhét 2022
Móra Kiadó
KARÁCSONY
Csokonai Attila
SZABADMATT
A MÚZSA
CSÓKJA
Tandori Dezső
TANDORI SZUBJEKTÍV
Móra Kiadó <br>KARÁCSONY Csokonai Attila <br> SZABADMATT A MÚZSA <br> CSÓKJA Tandori Dezső <br> TANDORI SZUBJEKTÍV
Könyvhét.hu online
    1 - 10 / 18      Következő »    Utolsó »  

Meglátni Istent a gépben

2022. december 08.

Baska Barbara 2022 decemberében megjelenő első kötete, a Deus ex machina egy vizuális művész által megrajzolt pillanatnyi eszmélés, szavakkal, haikukkal kísért, rendhagyó kórházi napló.

Megjelent Kertész Imre Sorstalanság című művének legújabb kiadása. A kötet különlegessége, hogy a szöveg idegen és régies kifejezéseinek megértését magyarázó jegyzetek segítik. A Sorstalanság című regény 33. kiadása Kertész Imre 20 éve átadott irodalmi Nobel-díjának évfordulóján a Kertész Imre Intézetet fenntartó Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Alapítvány gondozásában jelent meg - áll az intézet MTI-hez eljuttatott közleményében.

Molnár Vilmos Kőrösi Csoma Sándor csodálatos cselekedetei - Rendhagyó legendárium című kötete kapta a Magyar Művészeti Akadémia irodalmi tagozatának az év legjobb könyvét elismerő díját.

Szilveszteri és újévi hangverseny, kiállítás és színházi előadás is várja az érdeklődőket december 30. és január 1-je között Kiskőrösön, a Petőfi-szilveszter elnevezésű rendezvényen a költő születésének 200. évfordulója alkalmából.

A marosvásárhelyi Látó folyóirat szerzői közül a lapban publikált írások elismeréseként idén négyen vehetnek át nívódíjat és a legjobb drámáért járó Jackovics-díjat is átadják - közölte pénteken az erdélyi szépirodalmi folyóirat.

Regényszerű, alapvetően saját élete történeteire épülő könyvet írt Berki Tamás. A hazai dzsesszélet kiemelkedő énekese jövőre új lemezt is tervez.

Zenéről, humorról, filozófiáról, vallásról és sok minden másról mesél Laár András most megjelent önéletrajzi könyvében, a Laáramlásban.

Georg Wilhelm Friedrich Hegel német filozófus eddig ismeretlen előadásairól készült jegyzetek kerültek elő Németországban; a több mint négyezer, kézzel írt oldalra Klaus Vieweg kutató bukkant rá München és Freising érsekségének könyvtárában - írta a The Guardian brit napilap online kiadása kedden.

Bob Dylan amerikai zenész bocsánatot kért, amiért "kézírásos autogramot" tartalmazó könyvében gép készítette az aláírását - írta a The Guardian online kiadása hétfőn.

Csaknem 400 tétel, közte József Attila Medvetáncának első kiadása és Weöres Sándor dedikált példánya is szerepel a Múzeum Antikvárium 41. árverésén csütörtökön a budapesti Kossuth Klubban és az online térben.

Archívum

Ajánló tartalma:

Új kód kérése


2022/4. számTandori SzubjektívSzabadmattÉS Páratlan oldalKőszeghyA Mélytengeri Mentőcsapat és az Utolsó Magányos SzörnyCsibi tűzoltó leszmacskarácsony
Belépés