Könyvhét 2021
A Móra Kiadó
öszi újdonságaiból
Mélytengeri Mentőcsapat
Kőszeghy Elemér
A magyarországi ötvösjegyek...
Osvát Ernő
Aforizmák
A Móra Kiadó <br>öszi újdonságaiból Mélytengeri Mentőcsapat Kőszeghy Elemér<br>A magyarországi ötvösjegyek... Osvát Ernő <br> Aforizmák
Könyvhét.hu online
    1 - 10 / 35      Következő »    Utolsó »  

Meghalt Zelei Miklós

2021. október 28.

Életének 73. évében meghalt Zelei Miklós író, költő, újságíró - tudatta a család az MTI-vel. A közlés szerint Zelei Miklóst hosszan tartó, súlyos betegség után csütörtök hajnalban érte a halál.

Júnusz Emre "Gyere nézd" címmel utazótárlat nyílt kedden a Petőfi Irodalmi Múzeumban (PIM). A kiállításmegnyitón együttműködési megállapodást írtak alá a TÜRKSOY és a Magyar Kultúráért Alapítvány vezetői.

A Magyar Arany Érdemkereszt állami kitüntetést nyújtotta át hétfőn a londoni magyar nagykövetségen Kumin Ferenc nagykövet Len Rix műfordítónak, aki olyan magyar irodalmi klasszikusokat fordított angol nyelvre, mint Szerb Antal Utas és holdvilág című regénye, vagy Szabó Magdától Az ajtó.

Árverésre bocsátják Shakespeare első fóliójának egy "rendkívül ritka" töredékét, amely a IV. Henrik első részét tartalmazza - adta hírül a The Guardian című brit napilap.

Árkossy István író, képzőművész vehette át az idei Arany János-díjat a Magyar Írószövetség 1956-os megemlékezésén szombaton Budapesten.

A magyar filmkultúra 125 évének legfontosabb produkcióit ismerteti a Magyar filmek 1896-2021 című lexikon, amely a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) kiadásában jelent meg.

Megnyitották kedd este a 73. Frankfurti Könyvvásárt, a világ legnagyobb könyvszakmai találkozóját, amelyet a koronavírus-világjárvány miatt hibrid formátumban és szigorú fertőzésvédelmi szabályok mellett rendeztek meg.

Tavaly a járványügyi korlátozások miatt félbeszakadt a Szépművészeti Múzeum Textúra elnevezésű színházi sorozata, így a tervezett kilenc előadásból akkor csupán kettőt láthatott élőben a közönség, idén azonban újraindul a rendhagyó összművészeti program, amely keddtől változatlan tartalommal és színészi gárdával jelentkezik.

Elhunyt Kálmán C. György

2021. október 17.

Hatvanhét éves korában, vasárnap hajnalban elhunyt Kálmán C. György egyetemi tanár, irodalomtudós, kritikus, publicista - tudatta a kutató féltestvére vasárnap a Facebookon.

Carmen Mola, bűnügyi regények sikerszerzője nyerte el idén a legmagasabb, 1 millió eurós (360 millió forint) pénzjutalommal járó spanyol irodalmi kitüntetést, a Planeta-díjat; a hétvégi díjátadó gálán az is kiderült: valójában három forgatókönyvíró rejtőzik a női álnév mögött, akik évek óta ezen a néven publikálták közös könyveiket.

Archívum

Ajánló tartalma:

Új kód kérése